Tempo950x100

Tempo300x100

Cтартувала програма навчання фіналістів MHP accelerator 2.0

Cтартувала програма навчання фіналістів MHP accelerator 2.0

В рамках проекту протягом 3 місяців 9 стартапів чекає інтенсивна робота над розвитком рішень, теоретична підготовка та практика, менторські сесії, а також запуск пілотних проектів на базі агрохолдингу МХП. Найбільш успішні команди в фіналі отримають можливість комерційного запуску проекту з МХП.

Нагадаємо, всього на участь у програмі MHP accelerator 2.0 було подано 123 заявки від підприємців з Києва, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова та інших міст. Показово, що з 9 команд фіналістів 7 стартапів стали учасниками серії підготовчих івентів MHP accelerator 2.0, в тому числі регіональних Idea Garage в Дніпрі та Києві, а також зустрічей з експертами МХП Office hours.

Критерії, за якими експертне журі Radar Tech, Agrohub і МХП відібрали команди в акселерацію, були наступними:

  • Можливість інтеграції з МХП — наскільки стартап вирішує актуальні задачі агрохолдингу;

 

  • Інноваційність рішення — унікальність технології, складність копіювання;

 

  • Модель монетизації — реалістичність реалізації спільного проекту та заробітку.

 

  • Можливість масштабування — майбутні перспективи проекту;

 

  • Команда — наявність профільних фахівців в команді, готовність до активного розвитку.

 

Команди, які пройшли відбір, представляють різні технологічні рішення, що можливо використовувати в роботі агрохолдингу. Серед них рішення для екологічного моніторингу, переробки відходів виробництва, корпоративного управління та інші.

Команди резидентів:

Октопус — робототехніка для біобезпеки: дезінфекції, вакцинації та розпилення підстилки на птахофабриках.

Хмарка — чат-боти для корпоративного управління.

Bonechar — створення фосфорних добрив з кісткових відходів шляхом високотемпературного піролізу.

Chefbox — автоматизовані гастроном-кіоски готової їжі.

IntelSoft — впровадження математичного моделювання та методів штучного інтелекту в щоденну операційну діяльність, прогнозування внутрішніх процесів, поведінки клієнтів і зовнішніх чинників.

ITGroup — автономна станція екологічного моніторингу з мобільним додатком.

Kroll Technologies — функціональна багаторазова тара для використання в картонажному фризері з метою блокової заморозки.

QRSmarty — сервіс з обліку ТМЦ на виробництві.

Tocan Агротех — система планування для оптимізації переміщення врожаю з поля до місця зберігання та відвантаження.

Ці команди вже пройшли в рамках півфіналу тиждень інтенсивної підготовки до роботи з корпорацією. Преакселерація — це вступна частина програми розвитку, що складається з серії воркшопів, лекцій та експертних консультацій. Упродовж тижня півфіналісти MHP accelerator 2.0 знайомилися з трендами агро-галузі та юридичними аспектами взаємодії стартапів з великим бізнесом, розбиралися в корпоративній структурі агрохолдингу МХП, занурювалися в методологію service design і, звичайно, відточували навички презентації своїх рішень.

В рамках основного етапу програми, безпосередньо акселерації, команди отримають поради від експертів агро-, бізнес- і стартап-галузі, протестують гіпотези, отримають доступ до ресурсів, корпоративної експертизи та менторську підтримку від провідних фахівців агрохолдингу. Фіналісти програми MHP accelerator 2.0 також отримають можливість комерційного запуску в партнерстві з агрохолдингом МХП.

На учасників чекають 11 тижнів інтенсивної роботи над власними проектами. Програма акселератора складається з 3 навчальних модулів, кожен з яких включає в себе тиждень практичного навчання на території UNIT.City, а також час на доопрацювання рішень, індивідуальні зустрічі з закріпленими за командою фахівцями МХП і проведення пілотних проектів на базі агрохолдингу.

На фіналістів чекають поїздки на спеціальні тестові полігони агрохолдингу, на птахофабрики для проведення експериментів, пілотування та доопрацювання рішень.

У фіналі програми  — DEMO DAY, на якому резиденти акселератора презентують свої успіхи та напрацюваннями перед експертами агрохолдингу МХП, Radar Tech і Agrohub, ключовими гравцями галузі, інвесторами та партнерами. Цього року DEMO DAY акселераційної програми відбудеться 5 вересня.

 

 

 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ctartuvala-prohrama-navchannya-finalistiv-mhp-accelerator-20
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати