Tempo950x100

Tempo300x100

Цукрові буряки відстають в розвитку від минулорічних показників

Цукрові буряки відстають в розвитку від минулорічних показників

Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

«Згідно оперативної інформації НАЦУ «Укрцукор», середня вага кореня цукрових буряків становить 226 грам, середня вага гички цукрових буряків – 303 грами, середня цукристість аналогічна минулорічній – 13,3%. Таким чином, вага цукрових буряків майже на 20% менша ніж в аналогічний період минулого року», – коментує аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

За його словами, найкращі показники маси коренеплоду та гички, завдячуючи поливу мають аграрії Миколаївської області – середня маса кореня в регіоні становить 383 грами, що на 40% більше ніж в середньому в Україні. Далі слідують Вінницька, Тернопільська та Львівська області, де вага коренеплоду становить 260-270 грам в середньому. Найнижча вага «солодких коренів» у Харківській, Житомирській, Волинській – 175-185 грам.

«Найсолодші» цукрові буряки – зростають на полях Житомирської, Вінницької та Полтавської областей, середні показники цукристості коливаються від 14,2 до 16%. Найнижча цукристість у Львівській, Волинській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Середня густота посівів цукрових буряків в поточному році становить 100 200 рослин на га, що на 4% більше ніж минулого року.

Загалом, сприятливі кліматичні умови, особливо у Західній Україні, прискорюють ріст цукрових буряків та скорочують відставання від минулорічних показників у вегетації рослин: «Варто зазначити, що головною причиною недобору врожаю цукрових буряків минулого року стала посуха в період з кінця липня до середини серпня. За умови регулярних опадів протягом серпня – середині вересня ситуація на полях може бути не гіршою ніж минулого року», – підсумував аналітик.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cukrovi-buryaky-vidstayut-v-rozvytku-vid-mynulorichnyh-pokaznykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати