Tempo950x100

Tempo300x100

Цибуля продовжує дорожчати, і це далеко ще не межа

Цибуля продовжує дорожчати, і це далеко ще не межа

Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Зокрема, якщо ще минулого тижня українським фермерам не вдавалося відвантажувати цибулю дорожче ніж 6 грн/кг ($0,21 за кг), то на сьогоднішній день  вони ведуть реалізацію по 5-6,5 грн/кг ($0,18-0,23 за кг). Більш того, деякі з них вже декларують ціни на рівні 7 грн/кг ($0,25 за кг) і навіть 7,5 грн/кг (0,27 за кг).

Тенденцію подальшого удорожчання учасники ринку пов’язують із активізацією попиту з боку гуртових компаній, які почали закуповувати цибулю для закладання на зберігання. Крім того, зростанню цін сприяє доволі обмежена пропозиція якісної цибулі на ринку. За словами виробників, через погодні негаразди навесні вони були змушені відстрочити початок польових робіт з посадки цибулі. Таким чином і сезон збору врожаю почався значно пізніше. Якщо зазвичай фермери починають збирати врожай у другій половині серпня, то цього року вони вийшли в поля тільки у вересні.  Проте, наразі зниження середньодобової температури зважає нормальному просиханню цибулі в полях, а потужностями для механічної сушки наразі володіють тільки деякі господарства.

Крім того, фермери відмічають і збільшення в цьому році відсотку цибулі дрібного калібру. Проте, це не вплине на лежкість продукції.

Варто відмітити, що наразі ціна на цибулю в Україні вже мінімум вдвоє вище, ніж у другій половині вересня минулого року. При цьому, виробники не планують поступатися в ціні на якісну продукцію. За їх словами в разі зниження попиту вони радже просто припинять продажі і закладуть увесь обсяг у сховища, адже впевнені, що цього року цибуля буде в ціні через зниження виробництва не тільки безпосередньо в Україні, а і у сусідніх країнах.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cybulya-prodovzhuye-dorozhchaty-i-ce-daleko-shche-ne-mezha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати