Tempo950x100

Tempo300x100

Цибуля в Україні продовжує дешевшати

Цибуля в Україні продовжує дешевшати

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти». Більш того, за даними проекту, ця продукція на українському ринку продовжує стрімко дешевшати.

Так, тільки з початку поточного тижня ціни на цибулю в Україні впали на 17-27%. Сьогодні українські фермери ведуть продаж по 2,5-3,3 грн/кг, або на 0,08-0,10 євро/кг залежно від якості, тоді як ще тиждень тому ціни на цю продукцію досягали 4,5 грн/кг (0,14 євро/кг). Поступатися в ціні виробники змушені через помітне зниження попиту, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі сформували товарні запаси ще до великодніх вихідних і до цього моменту ще не розпродали наявні обсяги. У той же час, якість продукції у непристосованих складах стрімко погіршується, в силу чого їх власники знижують ціни, щоб таким чином стимулювати темпи збуту.

Тим часом, у Польщі господарства пропонують цибулю по 0,45-0,65 злотого/кг, або на 0,11-0,16 євро/кг, причому їм вдається втримувати ціни на такому рівні протягом усього тижня.

У результаті на даний момент цибуля в Україні вже стоїть на 29-34% дешевше, ніж у другій половині квітня 2017 р., тоді як польським виробникам вдається укладати угоди в середньому в 1,6 рази дорожче, ніж рік тому.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cybulya-v-ukrayini-prodovzhuye-deshevshaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати