Tempo950x100

Tempo300x100

Данці продають в Україні непрофільні агроактиви

Данці продають в Україні непрофільні агроактиви

Передоплата в розмірі $450 тис. вже перерахована Agromino, решта суми буде виплачена до кінця лютого, пише agroday.com.ua.

Згідно з повідомленням компанії, продажем об’єкта Agromino завершила ліквідацію кіровоградського елеваторного кластера. Це один з пунктів довгострокової стратегії, згідно з якою Agromino зосередиться виключно на основних активах.

Новомиргородський елеватор був побудований ще в радянські часи, і йому складно конкурувати з сучасними зерносховищами. Протягом багатьох років робота елеватора була неефективною. Ємність зберігання об’єкта становить 108 тис. тонн, близько 72 тис. тонн зерна знаходиться в бункерах.

Кошти від продажу Agromino направить на скорочення банківських позик, тим самим зміцнивши свій баланс і знизивши процентні витрати на обслуговування кредитів.

Чисті активи Новомиргородського елеватора оцінюють в €1,6 млн. З урахуванням курсових різниць ефект від операції складе €0,5 млн.

Нагадаємо, материнська компанія Agromino знаходиться в Данії. Вона була заснована в 2006 році як Trigon Agri, і тільки в 2017-му прийняла рішення поміняти свою назву на Agromino. Останнім часом компанія провела реструктуризацію облігацій на 350 мільйонів шведських крон (приблизно $44 млн), а також переглянула стратегію свого розвитку. Один з її пунктів — позбавлення від непрофільних активів.

В рамках стратегії в минулому році Agromino продала ростовський кластер в Росії. Компанія виручила за нього €13,3 млн і пояснила необхідність продажу тим, що підрозділ знаходиться в зоні ризикованого землеробства — врожай там нестабільний, а землі схильні до засух.

Нині в активах Agromino числиться сільськогосподарський бізнес в Україні і молочний — в Санкт-Петербурзі. Також компанія володіє 39%-ю часткою в естонській молочній компанії Trigon Dairy Farming.

В Україні група керує земельним банком у 46 тис. га — у Харківській, Кіровоградській і Миколаївській областях — і зосереджена переважно на рослинництві.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/danci-prodayut-v-ukrayini-neprofilni-ahroaktyvy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати