Tempo950x100

Tempo300x100

Де користується попитом українська цибуля

Де користується попитом українська цибуля

З початку 2017/2018 МР (з липня по січень) Україна відправила на зовнішні ринки 4 тис. тонн цибулі, що на третину менше аналогічного періоду попереднього сезону. При цьому в 2,7 рази скоротилися поставки до Іраку, який кілька сезонів поспіль був одним з головних покупців української цибулі.

Згідно з даними АПК-Інформ: овочі і фрукти, за липень-січень нинішнього сезону Україна відправила на ринок Іраку лише 978 тонн цибулі проти 2,6 тис. тонн за аналогічний період минулого сезону. Зате частка Великобританії в загальному обсязі експорту за останні три роки зростає, і в цьому сезоні країна вийшла на перше місце серед покупців української цибулі.

Відзначимо, що до країн ЄС Україна відправляє переважно очищену цибулю для підприємств харчової промисловості. Попит на неї на ринку ЄС стабільно високий.

На думку експертів плодоовочевого ринку, традиційна цибуля на європейському ринку не популярна, але зараз ситуацію змінив неврожай в ЄС і дешевша пропозиція з України.

Також в цьому сезоні вітчизняні виробники вийшли на ринок Туреччини, куди відвантажили 1 тис. тонн цибулі. Раніше ця країна не була покупцем українського овоча.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/de-korystuyetsya-popytom-ukrayinska-cybulya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати