Tempo950x100

Tempo300x100

Де зберігатимуть аграрії врожай, якщо в Україні бракує фруктосховищ

Де зберігатимуть аграрії врожай, якщо в Україні бракує фруктосховищ

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації. За середньоої річної врожайності плодів та ягід на рівні 2 млн т, загальна ємність зберігання наявних фруктосховищ (близько 250) становить 270–280 тис. т. Причиною цьомувважають спеціалісти Української плодоовочевої асоціації (УПОА), стало нехтування здебільшого виробниками інвестувати у будівництво сховищ кількома роками раніше, адже тоді можна було продавати продукцію до Росії прямо «з коліс».

Крім того, більшість з наявних фруктосховищ використовуються уже понад 30 років і потребують заміни або принаймні реконструкції.

За словами представників УПОА, зараз серед виробників спостерігається тенденція до розуміння того, що їм необхідно мати не лише сад, але й сучасне сховище та пакувальні лінії. І саме останні два пункти вимагають найбільш значних інвестицій у яблучному бізнесі.

На сьогоднішній день в Україні уже здійснюються проекти будівництва нових потужностей для зберігання плодів та ягід. Зокрема, такі проекти реалізуються у Дніпропетровській, Чернівецькій та Вінницькій областях.

«Нам відомо про дуже багато таких проектів. До початку збирання яблук в поточному році одразу кілька чималих сховищ буде введено в експлуатацію», – заявив Федір Рибалко, директор УПОА.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/de-zberihatymut-ahrariyi-vrozhaj-yakshcho-v-ukrayini-brakuye-fruktoshovyshch
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати