Tempo950x100

Tempo300x100

Дефіцит молока вплине на ціну

Дефіцит молока вплине на ціну

Основні ціноутворюючі фактори залишилися незмінними. Залежність цін від експорту наразі визначальна.

При цьому експорті компанії торгували за контрактами укладеними у листопаді-грудні 2017 року, коли ціни на молочні продукти у світі опускалися. Про це поінформувала аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко.

Наразі закупівельна ціна на екстраґатунок продовжила низхідний тренд. Екстра ґатунок опустився в ціні на 10 копійок — до 10,03 грн/кг з урахуванням ПДВ.

Проте, розвиток світового ринку з перших днів нового року змінив свій вектор руху — наразі ціни на молочні продукти досить активно зростають. Підтвердженням того є друге поспіль укріплення Індексу цін на молочні продукти на торгах GDT.

Крім того, запаси масла в Європі практично нульові, та й у США, вони пішли на спад, що буде підтримувати попит на нього у світі і подальшому відновленню ціни, щонайменше до кінця лютого.

Не зважаючи на відновлення виробництва молока в Європі у першій половині 2018 року та приріст в Океанії, експерти очікують на зростання світового імпорту молочних продуктів з боку Китаю та країн, залежних від цін на нафту.

Зважаючи на такий розвиток ситуації та той факт, що світові тенденції доходять до України із затриманням в декілька тижні, то варто очікувати, що стабілізація закупівельних цін на молоко стане можливим вже в другій половині лютого. Крім того, сезонний дефіцит молока на ринку в той період придасть додаткову підтримку цінам.

Зазначимо, що 6 та 7 березня, в рамках ХI Світового молочного конгресу, поговорять про баланс попиту-пропозиції, ціни і собівартість, прогнози молочного сектору.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deficyt-moloka-vplyne-na-cinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати