Tempo950x100

Tempo300x100

Дефіцит вологи може позначитися на продуктивності соняшнику та сої

Дефіцит вологи може позначитися на продуктивності соняшнику та сої

Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

Середньодобова температура повітря на більшій частині території країни була на 0,5-3,40 З нижче норми, а починаючи з 18 липня – 2,2-3,50 С вище норми. Максимальна температура повітря становила 27-320С, а мінімальна – 8,6-19,00 С. Атмосферні опади спостерігалися протягом 1-2 діб, але розподілялися по території країни нерівномірно. Так, в Херсонській області їх не було зовсім, у Дніпропетровській вони мали зливовий характер, але в незначній кількості (2-7 мм), у Житомирській області – короткочасні, з кількістю понад 15 мм, у західних регіонах – 8,6 мм (26% від норми).

В цілому погодні умови були несприятливими для формування продуктивності посівів сої і соняшнику, насамперед, із-за низьких запасів вологи в півметровому шарі ґрунту.

На посівах соняшнику відбувається цвітіння. Рослини знаходяться переважно в хорошому, місцями задовільному стані. На деяких площах спостерігається пошкодження рослин шкідниками (жук-довгоносик). Крім того, з-за ґрунтової посухи відзначається передчасне пожовтіння листя нижнього ярусу і втрата тургору в денні години на верхніх листках.

Соя знаходиться у фазі формування бобів. На одній рослині сформувалося в середньому 29 бобів. Висота рослин становила 48-67 см. Стан посівів задовільний.

 

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deficyt-volohy-mozhe-poznachytysya-na-produktyvnosti-sonyashnyku-ta-soyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати