Tempo950x100

Tempo300x100

Декларації МінАПК щодо підтримки садівників розходяться з реальними справами

Декларації МінАПК щодо підтримки садівників розходяться з реальними справами

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «УКРСАДПРОМ».

Кабінет міністрів України оприлюднив постанову від 12.07.2017 р. №508, згідно з якою вносяться зміни до постанови КМУ від 15.07.2005 р. №587 «Про затвердження Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства». Зазначені зміни були прийняті без публічного обговорення та узгодження із садівниками.

«Нам прикро, що декларації керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо підтримки садівників розходяться з реальними справами. Зокрема, оновлений порядок не спрямований на боротьбу з корупцією у питанні розподілу бюджетних коштів та не забезпечить реальної підтримки садівників. На жаль, прийняті зміни не вирішують проблему розподілу державної підтримки у «ручному режимі». Зазначені кошти, як і раніше, будуть виділятися через МінАПП, а фактично окремим «лояльним» компаніям у ручному режимі чиновниками попереднього «режиму», – зазначив голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка.

Зазначимо, що 29.11.2016 р. Загальними зборами Асоціації «УКРСАДПРОМ» було одноголосно прийняте звернення до керівництва МінАПП про недовіру профільному відділу міністерства через його бездіяльність щодо підтримки розвитку садівництва. На жаль, міністерство проігнорувало звернення Асоціації та не вжило жодних заходів для сприяння встановлення прозорого державного управління в галузі.

Нагадаємо, що державний борг перед підприємствами галузі садівництва, за бюджетною програмою 2801350 «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» складає 255 млн. грн. і садівники масово звертаються до судів про примусове стягнення цих боргів. При цьому, незважаючи на це, міністерство робить все аби уникнути виплати заборгованих коштів, постійно подаючи апеляційні і касаційні скарги, затягуючи розгляд справ судами. Апеляційні та касаційні суди виносять рішення на користь садівників, у результаті з МінАПП додатково вже стягнуто як з платника судового збору майже 0,5 млн. грн. Отже, МінАПП більше витрачає бюджетних коштів на боротьбу із садівниками, замість того аби направити їх на державну підтримку самих виробників галузі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deklaraciyi-minapk-shchodo-pidtrymky-sadivnykiv-rozhodyatsya-z-realnymy-spravamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати