Tempo950x100

Tempo300x100

Депутат розповів про махінації із землями АТОшників

Депутат розповів про махінації із землями АТОшників

З такою заявою виступив на 28-му з’їзді Асоціації фермерів та землевласників України (АФЗУ) народний депутат Вадим Івченко, пише AgroPolit.com.

«Землі для АТОшників — «сірий ринок». Вони переходять у приватну власність осіб. Журналісти провели розслідування: в Обухівському районі Київської області понад 400 АТОшників отримали 800 га землі. Через три роки журналісти перевірили дані ділянки згідно з кадастровими номерами та виявили лише 7 власників! Щоб зупинити цей тіньовий ринок, ми підготували відповідний законопроект, — розповідає нардеп земельного безладу у цьому питанні і додає: — Люди, котрі не хочуть працювати на землі, повинні отримати грошову компенсацію від держави, а ті, що хочуть працювати, отримають землю, але з однією умовою — у них не буде можливості продавати її 5 років. Таким чином земля залишатиметься у тих, хто буде створювати фермерства, господарства і на них працюватиме», — пояснив Івченко.

Його підтримує й голова Драбівської районної організації АФЗУ Валерій Перепелиця, який підтверджує, що зараз активно діють рейдерські схеми по розподілу цієї землі.

«Уряд пообіцяв першочергове право на отримання землі учасникам АТО. Та багатьох із них використовують у рейдерських схемах: у фермера забирають землю, розпайовують і розподіляють на учасників АТО, після чого її забирає якась структура. Немає землі — виплатіть учасникам АТО грошову компенсацію, не потрібно потурати рейдерським схемам», — каже він.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputat-rozpoviv-pro-mahinaciyi-iz-zemlyamy-atoshnykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати