Tempo950x100

Tempo300x100

Депутат закликає ввести мораторій на укладення договорів емфітевзису

Депутат закликає ввести мораторій на укладення договорів емфітевзису

Таку точку зору висловив в  інтерв’ю AgroPolit.com народний депутат, голова аграрного парламентського підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Валентин Дідич.

Нагадаємо, що за офіційною статистикою, договорів емфітевзису  укладено на 40 тис. га, за неофіційною — 2 млн договорів.

Після відкриття ринку землі договори оренди визнаватимуться недійсними,  вважає народний депутат аграрного комітету Валентин Дідич.

“Ми прийдемо до цього. Якщо не придумають запобіжники, які дозволять людям адекватно реалізувати своє право власності й вільно розпоряджатися земельною ділянкою, то після відкриття ринку землі емфітевзис стане основним фактором дестабілізації суспільства. Думаю, що зараз потрібно ввести мораторій на укладення договорів емфітевзису”, — підсумовує  він.

Окрім того, він вважає, що слід змінити законодавство з використання цих договорів.

“Потрібно прописати у законодавстві чіткі вимоги, у яких випадках договори емфітевзису можна укладати, а в яких — ні.  Наприклад, якщо фермер планує виростити фруктовий сад, то йому цей договір потрібен. Адже, якщо завтра ми відкриємо ринок землі, його працю буде зруйновано”, — вважає народний депутат.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputat-zaklykaye-vvesty-moratorij-na-ukladennya-dohovoriv-emfitevzysu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати