Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати готують правки до законопроекту про обіг сільгоспземель

Депутати готують правки до законопроекту про обіг сільгоспземель

Про це під час зустрічі з аграріями Всеукраїнської Аграрної Ради в Умані (Черкаська область) повідомив заступник голови фракції «Слуга Народу» Дмитро Соломчук, передає прес-служба ВАР.

Стосовно можливості іноземцям купувати українську землю через зареєстровані в Україні юридичні особи, Дмитро Соломчук повідомив, що позиція великої кількості депутатів в тому, щоб максимально конкретизувати норму.

«В тексті законопроекту після слова «юридичних осіб», щоб в дужках було написано – кінцеві бенефіціари тільки українець, який мінімум п’ять років живе на території України», – сказав він.

Також він виступає з позицією зменшити в 10 разів кількість максимально дозволеної до купівлі юрособами кількості землі – не більше 20 тисяч гектарів для однієї юридичної особи чи групи пов’язаних осіб.

«Є обов’язкова умова: компанія має бути зареєстрована та знаходитися за місцем здійснення діяльності. Щоб податки йшли в ОТГ», – підкреслив Дмитро Соломчук.

Також в процесі дискусії з аграріями, він розповів, що частина членів фракції «Слуга Народу» виступає за закріплення чітких відсоткових ставок та термінів по кредитам для купівлі землі аграріями: «5% по кредитам для купівлі землі 10 років – термін кредитування».

Також Дмитро Соломчук підкреслив, що закон вступить в силу через рік після ухвалення. Цей час потрібний для зміни судової системи та реформування правоохоронних органів, які повинні спостерігати за законністю земельної реформи.

Раніше Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пояснив, навіщо в законопроєкті щодо ринку землі передбачений продаж земель іноземцям.

Нагадаємо, більшість українців (52%) не схвалюють доручення президента України Володимира Зеленського про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Позитивно ставляться до доручення про введення ринку землі 35% опитаних, 13% не змогли відповісти на питання.

Нагадаємо, у Верховну Раду внесли Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Також  Олексій Гончарук заявив, що ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. 

Раніше президент України Володимир Зеленський назвав маячнею страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть українську землю вагонами у разі відкриття ринку землі.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-hotuyut-pravky-do-zakonoproektu-pro-obih-silhospzemel
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати