Депутати ігнорують звернення аграріїв щодо використання бюджетних коштів для АПК

Депутати ігнорують звернення аграріїв щодо використання бюджетних коштів для АПК

Фермери обурені механізмом розподілу державної підтримки аграрної галузі, оскільки через дискримінацію з боку системи держдопомоги більшість з них просто не можуть отримати кошти від держави.

Про це заявив заступник голови Громадської Спілки (ГС) “Всеукраїнська Аграрна Рада” Михайло Соколов, передає  інтернет-видання UA1.

Голова ГС “Аграрний союз України” Геннадій Новіков зазначив, що фермери вимагають змінити механізм і дати можливість їм самим розподіляти свої кошти.

“Аграрні гроші повинні ділити аграрії. Бо саме їм виділяються ці гроші. І вони мають визначати, яку техніку закупляти, як ці гроші використовувати. Малі і середні аграрії повинні мати доступ до такої програми. Ми готові гарантувати, що ці гроші будуть використані, і після них залишаться наслідки: будуть робочі місця, нові підприємства”, – заявив Новіков.

Фермери підготували пропозиції щодо зміни системи, що включають перенесення не використаних у цьому році коштів на наступний рік. Однак, у профільному комітеті ВР проігнорували звернення і заявили, що в наступному році програма держпідтримки аграріїв працюватиме так, як і цьогоріч.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-ihnoruyut-zvernennya-ahrariyiv-shchodo-vykorystannya-byudzhetnyh-koshtiv-dlya-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати