Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати пропонують обмежити виплату держпідтримки АПК до 150 млн грн одному виробнику на рік

Депутати пропонують обмежити виплату держпідтримки АПК до 150 млн грн одному виробнику на рік

Відповідний законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого розподілу державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників” (№8059) зареєстровано у Верховній Раді 23 лютого, пише Інтерфакс-Україна.

Ініціаторами законопроекту виступають Дмитро Святаш, Олег Кришин, Павло Дзюблик, Сергій Хлань, Вадим Нестеренко, Олексій Мушак, Андрій Кот, Микола Люшняк.

Законопроектом пропонується також зобов’язати товаровиробника, який претендує на отримання держпідтримки, надавати Міністерству аграрної політики і продовольства інформацію про всіх пов’язаних з ним осіб, які в цьому році отримають підтримаю.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, відсутність обмеження на суму держпідтримки, яку може отримати один сільгоспвиробник, створює умови для корупції, неефективного витрачання бюджетних коштів у цій сфері за рахунок повернення сплачених податкових відрахувань у формі держпідтримки в необгрунтовано великих обсягах.

У документі зазначено, що одержувачами держпідтримки в 2017 році в Україні за бюджетною програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” стали 1,7 тис. суб’єктів господарювання, середня сума допомоги в перерахунку на одного одержувача становила 2,3 млн грн, проте 26% виробників отримали від 1,8 грн до 43 тис. грн.

Згідно з даними ДФС, за цією програмою два суб’єкта розділили понад 1,9 млрд грн з 4 млрд грн: майже 35% загальної суми отримав агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (1,4 млрд грн) і 13% – агрохолдинг “Укрлендфармінг” (0,5 млрд грн).

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-proponuyut-obmezhyty-vyplatu-derzhpidtrymky-apk-do-150-mln-hrn-odnomu-vyrobnyku-na-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати