Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати пропонують підняти експортне мито ВРХ до 20%

Депутати пропонують підняти експортне мито ВРХ до 20%

Про це йдеться в законопроекті № 8283 від 18.04.2018 «Про експортне мито на живу худобу та шкіряну сировину» (щодо врегулювання ставок вивізного мита на велику рогату худобу)», оприлюдненого на сайті Верховної Ради України, повідомляє LANDLORD.

Згідно пояснювальній записці до проекту закону, експортне мито у 20% стимулюватиме аграріїв до збільшення кількості худоби.

«Метою законопроекту є встановлення ставок вивізного (експортного) мита  на живу ВРХ у розмірі 20 відсотків та стимулювання прискореного розвитку вітчизняного аграрного сектору у вирощуванні худоби», — йдеться в  документі.

На думку авторів законопроекту, зниження ставок цього мита, починаючи з 2015 року супроводжувалась зменшенням в Україні поголів’я великої рогатої худоби.

Також, у пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що за 2017 рік експорт живої ВРХ становить 26,2 тисячі тонн вартістю $ 37,8 млн. Суми експортного мита, сплаченого при їх митному оформленні, склала 64,8 млн гривень.

«В Україні експортне мито застосовується з метою регулювання цін на  продовольчому ринку та з метою захисту внутрішнього споживача. Застосування вивізного мита знижує прибутковість експортних операцій, оскільки підвищується внутрішня ціна товару. Як результат відбувається збільшення внутрішнього споживання і скорочення внутрішнього виробництва товару, що, у свою чергу, призводить до скорочення експорту. Проте, експортне мито є вигідним для споживача, оскільки призводить до зростання внутрішнього споживання. Вигоди отримує також і країна-експортер через зростання податкових надходжень до бюджету», — вважають автори законопроекту.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-proponuyut-pidnyaty-eksportne-myto-vrh-do-20
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати