Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати пропонують продовжити мораторій на продаж землі

Депутати пропонують продовжити мораторій на продаж землі

Відповідний проект закону №7350 зареєстрований у Верховній Раді 30 листопада, пише Інтерфакс-Україна.

Авторами законопроекту є Сергій Лабазюк (член депутатської групи “Воля народу”), Валерій Давиденко, Микола Люшняк, Іван Рибак, Андрій Кіт (всі – фракція партії “Блок Петра Порошенка”), Артем Вітко (фракція Радикальної партії), Олег Кулініч (група партії “Відродження”).

“Скасування в умовах воєнного стану і економічної кризи мораторію на відчуження сільськогосподарських земель без урегулювання на законодавчому рівні процедури обігу земель сільськогосподарського призначення є загрозою як для національної, так і продовольчої безпеки нашої держави, яка може втратити цінний ресурс – українські сільськогосподарські землі”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Крім того, на думку парламентарів, перед введенням в Україні обігу земель сільськогосподарського призначення спочатку необхідно розробити і прийняти законодавчу базу щодо формування розвиненої мережі фермерських господарств і сільськогосподарської кооперації.

Як повідомлялося, Верховна Рада в кінці жовтня 2016 роки продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року. Парламент також доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні для запровадження ринку землі законопроекти.

Уряд планував зареєструвати проект закону про ринок землі восени цього року. Але поки що урядовий законопроект не поданий до парламенту.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-proponuyut-prodovzhyty-moratorij-na-prodazh-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати