Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати пропонують ввести державний контроль за ГМО-продукцією

Депутати пропонують ввести державний контроль за ГМО-продукцією

Про це повідомляє прес-служба одного з авторів законопроекту №7186, народного депутата Олега Кулініча.

«Зараз в Україні фактично відсутній контроль за виробництвом та розповсюдженням генно-модифікованої продукції, немає правил регулювання на жодному з етапів – починаючи від наукових досліджень в цій галузі і закінчуючи реалізацією готової ГМО-продукції. А таке регулювання потрібне нам не лише для вирішення наших внутрішніх проблем, це і частина наших зобов’язань перед Європейським Союзом, які Україна взяла на себе, підписавши Угоду про асоціацію», – прокоментував реєстрацію законопроекту Олег Кулініч.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект встановлює правове регулювання для здійснення державного контролю за дореєстраційними випробуваннями ГМО, державною реєстрацією ГМО, розміщенням ГМО та ГМ-продуктів на ринку, включаючи вирощування, переробку, використання в якості харчових продуктів та кормів.

Окрім того, законопроектом визначено повноваження органів державної влади у сфері поводження з ГМО. Законопроект також встановлює пряму заборону на розміщення на ринку незареєстрованих ГМО та пропонує процедуру реєстрації ГМО та їх розміщення на ринку. Також документ встановлює чіткі вимоги до маркування ГМ-продукції та запроваджує правила щодо її простежуваності, що не дозволять вводити споживача в оману.

Законопроектом пропонується передбачити адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил генно-інженерної діяльності та поводження з ГМО.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-proponuyut-vvesty-derzhavnyj-kontrol-za-hmo-produkciyeyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати