Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати пропонують заборонити реалізацію домашнього м’яса

Депутати пропонують заборонити реалізацію домашнього м’яса

Відповідний законопроект №7489 зареєстрований у Верховній Раді 16 січня 2018 року, повідомляє НВ.

Так, пропонується заборонити забій домашніх тварин, птиці, кролів, нутрій не в бійні, яка має експлуатаційний дозвіл, з 1 січня 2020 року. Ця норма не стосується обсягів забою до 10 голів домашньої птиці, кролів, нутрій у день.

На думку авторів документа, це дозволить упорядкувати подвірний забій тварин з метою попередження поширення особливо небезпечних хвороб, зокрема, африканської чуми свиней (АЧС).

Документ також передбачає жорсткість умов простежуваності харчової продукції тваринного походження: за порушення вимог щодо її забезпечення пропонується запровадити штраф у розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 850 грн).

При цьому оператори ринку мають надавати документ, який містить повну інформацію про продукт: назва харчового продукту, харчової добавки, ароматизатора, допоміжного матеріалу для переробки, назва й адреса потужності з виробництва та/або обігу з зазначенням номера експлуатаційного дозволу або реєстраційного номера, номер і обсяг (вага) партії, термін придатності, посилання на санітарні заходи, умови зберігання, транспортування та інші умови утримання, дата видачі, ім’я, підпис оператора ринку або уповноваженої особи, що видала документ, і іншу інформацію, необхідну для простежуваності продукту.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-proponuyut-zaboronyty-realizaciyu-domashnoho-myasa
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати