Tempo950x100

Tempo300x100

Депутати пропонують заборонити використання пальмової олії в продуктах харчування

Депутати пропонують заборонити використання пальмової олії в продуктах харчування

Відповідні вимоги містяться в проекті закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів” (№3871), внесеного до порядку денного парламенту ще 22 березня 2018 року, пише Інтерфакс-Україна.

Крім прямої заборони використання пальмової олії, передбачається адміністративна відповідальність за вчинення правопорушень.

Виробництво, введення в обіг або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам безпеки, якості, зокрема харчових продуктів із вмістом пальмової олії, передбачає накладення штрафу на посадових осіб підприємств від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг, один неоподатковуваний мінімум – 17 грн). Повторне порушення, вчинене протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, передбачає штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно із законопроектом, виробництво або реалізація традиційних молочних продуктів, до складу яких входять жири та білки немолочного походження, зокрема пальмова олія, а також будь-які стабілізатори й консерванти, передбачають штрафи відповідно до закону.

Під час обговорення проекту закону народні депутати зазначали, що до комітету з питань аграрної політики та земельних відносин надійшли зауваження до нього від профільних асоціацій. Зокрема, в них наголошується на неприпустимості повної заборони використання пальмової олії у виробництві, а також на необхідності доопрацювання законопроекту (№3871) під час підготовки його до другого читання.

За підсумками обговорення аграрний комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти документ за основу.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-proponuyut-zaboronyty-vykorystannya-palmovoyi-oliyi-v-produktah-harchuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати