Держава має стримувати імпорт тепличних овочів в Україну, щоб захистити місцевого виробника

Держава має стримувати імпорт тепличних овочів в Україну, щоб захистити місцевого виробника

Без підтримки з боку держави подальший розвиток тепличної галузі в Україні практично неможливий. Таку думку висловив головний інженер компанії «Укрфлора-Вінниця»  Ігор Павлюк, пише agro-business.com.ua.

За словами інженера, Україна має 280 гектарів овочевих теплиць в закритому грунті та близько 8 тисяч гектарів теплиць фермерського присадибного типу. Скляними теплицями нині опікуються 30 виробників, які створили цю галузь і не дають їй занепасти, говорить експерт.

Однак нині найбільшу частку в тепличному господарстві України займають помідори та огірки, а от решту овочів вирощувати практично збитково, вважає Павлюк.

«Деякі виробники починають вирощувати перець, капусту, редис та білокачанну капусту. Та це все кропітка праця і поки що вони на виправдовує себе», – каже інженер.

Для підтримки галузі, держава має підтримати вітчизняних тепличників, вважає Павлюк. Зокрема, стримувати імпорт заморських огірків, помідорів, перцю та решти овочів. В 2018 році теплиці в Україні були збитковими через відміну пільгового оподаткування сільського господарства.

Експерт додав, що нині для будівництва одного гектара теплиць необхідні 500 тисяч євро інвестицій без урахування супутніх комунікацій.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhava-maye-strymuvaty-import-teplychnyh-ovochiv-v-ukrayinu-shchob-zahystyty-miscevoho-vyrobnyka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати