Держава має змінити ставлення до тих, хто виробляє молоко

Держава має змінити ставлення до тих, хто виробляє молоко

Молоко в «Шевченківському» виробляють на трьох фермах. Їх поступово модернізували, впроваджуючи нові технології та підходи до справи. Оновили молокопроводи, встановили систему вентиляції в корівниках для дійного поголів’я. Тримають 1600 голів української чорно-рябої породи, з них 800 дійних корів. У 2017 році надоїли 8 200 кг молока на корову, пише milkua.info.

«Сьогодні фермери як ніколи рахують економіку, і деякі відмовляються від виробництва молока. Бо її там немає. Мене дуже обурює той факт, що, займаючись такою нелегкою справою, виробники молока повинні сплачувати ПДВ», – розповідає керівник ДП ДГ «Шевченківське» Олег Балагура.

«Думав, зможемо переконати владу залишити спецрежим зі сплати ПДВ, щоб підтримати галузь, що молоко — важливий соціальний продукт і що українці вживають його менше від норми. Навіть під час війни, коли люди мусили кидати свої домівки, вони брали з собою найнеобхідніші речі і корову. А що маємо сьогодні? Прилавки магазинів переповнені фальсифікованою молочною продукцією — попри те, що в Україні чудові передумови для розвитку молочного скотарства. Ми хочемо тут жити і працювати, але для цього потрібно, щоб у державі змінилося ставлення до тих, хто виробляє молоко», — зазначає Олег Балагура.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, до кінця 2018 року продукти молочної переробки можуть подорожчати на 10-15%

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhava-maye-zminyty-stavlennya-do-tyh-hto-vyroblyaye-moloko
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати