Tempo950x100

Tempo300x100

Держава виділила сотні мільйонів на боротьбу з АЧС

Держава виділила сотні мільйонів на боротьбу з АЧС

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає УНН.

За його словами, у 2018 році фінансування протиепізоотичних заходів було суттєво збільшено.

“Це вперше за всю історію незалежної України, коли запит Держпродспоживслужби щодо фінансування протиепізоотичних заходів був повністю задоволений. Але для нас це подвійна відповідальність. Уряд зробив все для того, аби створити належні умови для роботи Служби. Тепер наше завдання – виправдати сподівання”, – сказав В.Лапа.

Він зауважив, що відповідальність за використання коштів покладена на керівників центрального апарату та всіх територіальних органів Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, у поточному році вже зафіксовано близько 30 випадків АЧС. У 2017-му їх було понад 160.

За підрахунками експертів, АЧС завадила Україні заробити додаткові 12 млн дол. на експорті свинини. А збитки від хвороби вже перевищують 1 млрд грн.

Нездатність влади ефективно реагувати на поширення хвороби призвела до значного подорожчання свинини та сала, констатують фахівці.

За словами нардепа Сергія Тригубенка, подолати АЧС уповноваженим органам заважає відсутність професійних кадрів і нераціональне використання бюджетних коштів, адже, згідно зі звітом Рахункової палати, за два роки Держпродспоживслужба неефективно використала понад 3,2 млн грн бюджетних коштів. 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhava-vydilyla-sotni-miljoniv-na-borotbu-z-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати