Tempo950x100

Tempo300x100

Державна політика і підтримка в АПК повністю відсутні

Державна політика і підтримка в АПК повністю відсутні

Про це заявив на IX Міжнародній конференції «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM), Айварас Абромавічус, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України, акціонер компанії «Агро-Регіон», повідомляє Аgroreview.com.

[[{“fid”:”523963″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

“Якщо подивимося на ЄС, то там 174 млн гектарів земель, а субсидії на аграрний сектор становлять 59 млрд євро. У Литві близько 3 млн гектарів сільськогосподарських земель. Країна отримує 675 млн євро дотацій з бюджету Євросоюзу. І дивлячись, який ефект державна підтримка має на сектор, то очевидно, що багато господарств близько ¾ свого доходу мають від субсидій. У деяких випадках, операційні збитки повністю покриваються державною підтримкою”, – зазначив Айварас Абромавічус.

На його думку, Україна багато чому може навчитися у Європи та перейняти  успішний досвід інших країн.

Читайте також: Айварас Абромавічус будує агро-технологічний парк на Київщині

“Україна конкурує на глобальному ринку з країнами, в яких допомога аграрному сектору є досить істотною. Державна політика і державна підтримка в аграрному секторі в Україні повністю відсутні. Підтримка держави звичайно потрібна, а державні дотації є обов’язковими, але тільки за умови, що вони зрозумілі, справедливі і прості в адмініструванні. Будь-які дотації, які потребують ручного управління, в країні з високим рівнем корупції будуть використовуватися неефективно і для «обраних». Звичайно ж, потрібен цілий набір механізмів допомоги малим фермерам та фермерам-початківцям. А для великих і середніх фермерів головне, щоб держава не заважала та не запроваджувала нових мит, податків і не створювала дискримінаційних умов купівлі землі після закінчення мораторію”, – зауважив Айварас Абромавічус.

[[{“fid”:”524104″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Довідка:

Міжнародна конференція «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM) – аграрна конференція №1 в СНД та Європі, котра повністю розкриває всі аспекти управління аграрним бізнесом. Цьогорічна ключова тема конференції – Агробізнес 2018: АГРО чи БІЗНЕС. Захід організований Українським клубом аграрного бізнесу (УКАБ) та проходить 19-20 вересня 2018 року у с. Велика Олександрівка, Бориспільський район, Київська область.

 

 

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhavna-polityka-i-pidtrymka-v-apk-povnistyu-vidsutni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати