Державний агрогігант закупить в аграріїв зерна на 1,16 млрд грн

Державний агрогігант закупить в аграріїв зерна на 1,16 млрд грн

В рамках цьогорічної кампанії планується закупити у сільгоспвиробників близько 385 тис. тонн пшениці, ячменю, жита та кукурудзи. На авансування аграріїв заплановано виділити 1,16 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба ДПЗКУ.

Традиційно, програма закупівель зерна майбутнього врожаю проходитиме у два етапи.

З 25.10.2019 року розпочався перший етап – осіння форвардна програма (жовтень 2019 р. – грудень 2019 р.), під час якого проводиться закупівля зерна пшениці, ячменю та жита майбутнього врожаю 2020 року. На першому етапі сільгоспвиробнику потрібно подати заявку на участь до регіонального відділу АТ «ДПЗКУ», сформувати необхідний пакет документів та укласти договір поставки зерна майбутнього врожаю безпосередньо у центральному офісі корпорації. Після підписання договору АТ «ДПЗКУ» здійснює попередню оплату на розрахунковий рахунок сільгоспвиробника у розмірі 3000 гривень з урахуванням ПДВ за одну тонну зерна пшениці, ячменю; 3300 гривень з урахуванням ПДВ за одну тонну жита.

На другому етапі ДПЗКУ проводить остаточний розрахунок після передачі зерна у власність корпорації.

Цього року вартість коштів становитиме від 9,5% до 13% річних в залежності від кількості законтрактованого товару та базису поставки. Враховуючи те, що програма закупівель зерна майбутнього врожаю в ДПЗКУ проводиться вже не перший рік, корпорація пропонує додаткову знижку у розмірі 0,25% тим сільгоспвиробникам, які приймають участь в програмі 2 та більше років.

Умови співробітництва, які пропонує ДПЗКУ фермерам є абсолютно прозорими, вигідними та зрозумілими. Розрахунки не містять жодних прихованих комісій, а всі платежі здійснюються своєчасно, без затримок.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhavnyj-ahrohihant-zakupyt-v-ahrariyiv-zerna-na-116-mlrd-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати