Tempo950x100

Tempo300x100

Державний агрогігант знайшов новий закордонний ринок

Державний агрогігант знайшов новий закордонний ринок

Про це повідомила прес-служба ДПЗКУ, пише НВ.

Такої домовленості досягнуто між керівництвом ДПЗКУ і однією з найбільших компаній агропромислового комплексу Катару Hassad Food Hassad Food в ході переговорів на Міжнародній сільськогосподарській виставці Qatar International Agricultural Exhibition-2018 в Досі минулого тижня.

“Ринок Катару для ДПЗКУ – це можливість підвищення попиту на високоякісну продукцію корпорації, розширення географії експорту як зернових культур, так і готової продукції”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, урядом держави Катар була виявлена ​​неабияка зацікавленість в імпорті українських зернових, зокрема ячменю та кукурудзи. З цією метою наступним кроком в реалізації головного стратегічного напрямку діяльності держкорпорації – експорту зернових, стане початок процедури акредитації для участі в державному тендері на поставку зернових культур до держави Катар.

У травні очікується візит представника катарської Hassad Food в Україні для більш детального обговорення умов експортних поставок і формування комерційних пропозицій.

Державна продовольчо-зернова корпорація України створена урядом України в серпні 2010 року. 100% випущених акцій ДПЗКУ перебувають у державній власності. До її складу входить розгалужена мережа філій – лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп’яної заводи. Сумарно 53 підрозділу-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhavnyj-ahrohihant-znajshov-novyj-zakordonnyj-rynok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати