Tempo950x100

Tempo300x100

Держгеокадастр хочуть позбавити права контролювати користування землею

Держгеокадастр хочуть позбавити права контролювати користування землею

“Розпорядник земель (Держгеокадастр) не повинен здійснювати контроль за правомірністю ухвалення рішень щодо передачі земель сільськогосподарського призначення у власність та надання у користування”, – йдеться в повідомленні О.Бакуменка на його офіційній сторінці в мережі Facebook, пише Інтерфакс-Україна.

Як зазначено в повідомленні, про це він сказав на зустрічі президента України Петра Порошенка з представниками бізнесу в Києві в п’ятницю.

О.Бакуменко повідомив, що до аграрного комітету парламенту надходить велика кількість скарг на Держгеокадастр. На його думку, це свідчить про незадовільний державний контроль над використанням та охороною земель.

Заступник голови парламентського комітету також вважає за необхідне передати виконавчим комітетам сільських, селищних і міських рад, а також районним державним адміністраціям повноваження державної реєстрації земельних ділянок і погодження документації із землеустрою.

На його думку, для деконцентрації та дерегуляції у сфері земельних ресурсів необхідно доручити Кабінету Міністрів України організувати та профінансувати переведення в електронний вигляд і внесення до 1 січня 2019 року до Державного земельного кадастру всіх документів щодо реєстрації прав на земельні ділянки.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhheokadastr-hochut-pozbavyty-prava-kontrolyuvaty-korystuvannya-zemleyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати