Tempo950x100

Tempo300x100

Держгеокадастр нехтує правами ветеранів АТО та місцевої громади

Держгеокадастр нехтує правами ветеранів АТО та місцевої громади

Голова Черкаського обласного Держгеокадастру Ольга Залога вкотре довела своє небажання здійснювати діяльність у законному полі, передавши земельні ділянки завчасно визначеним особам і знехтувавши при цьому правами й інтересами ветеранів АТО та місцевої громади.

За даними прес-служби Всеукраїнської Аграрної Ради, Держгеокадастр задовольнив заявки тридцяти громадян на заволодіння близько 59 га землі у Лисенському районі Черкаської області. Дана операція відбулась без урахування незадоволених заявок учасників АТО, які мали пріоритетне право на отримання цих земель.

Крім того, передані ділянки належали до категорії особливо цінних ґрунтів. Відповідно до чинного законодавства, Держгеокадастр мусив у чотирьохмісячний термін провести експертизу цих земель, чого насправді зроблено не було.

На додачу, в технічній документації була відсутня інформація щодо паспортних даних та ідентифікаційних номерів заявників, які отримали земельні ділянки. Відповідно, неможливо перевірити, чи використовували вони право на приватизацію раніше.

Таким чином, замість того, щоб підготувати відповідні землі та передати право з розпорядження ними об’єднаним територіальним громадам, чиновники нашвидкоруч подарували їх приватним особам, допустивши при цьому цілий ряд порушень.

«Ми спостерігаємо очевидну корупційну схему. Держгеокадастр вкотре передає земельні ділянки людям, які не мають жодного відношення до місцевої громади. Це доводить, що наказ Кабінету міністрів щодо передачі права розпорядження земельними ділянками до ОТГ не запрацює до того часу, поки Верховна Рада не прийме відповідний законопроект», – зазначив депутат Черкаської обласної ради Олександр Коваленко (ВО «ЧЕРКАЩАНИ»).

З повним переліком документів, що підтверджують наявність корупційної схеми в даній операції, можна ознайомитись в прикріплених матеріалах за посиланням: http://uacouncil.org/news/867.html.

Такий кричущий факт неправомірних дій чиновників Черкаського Держгеокадастру непоодинокий. У середині січня відомство сфабрикувало результати торгів щодо передачі в оренду ділянки в Маньківському районі Черкаської області. На законну вимогу обурених аграріїв провести повторні торги керівництво районного Держгеокадастру відмовило та не надало вичерпних пояснень. Через це сільгоспвиробники влаштували акцію протесту під стінами обласного Держгеокадастру, на якій вимагали скликати позачергову сесію Черкаської облради та висловити недовіру керівнику Головного управління Держгеокадастру Черкаської області Ользі Залозі та голові Держгеокадастру в Маньківському районі Черкаської області – Віктору Гончару. Проте всупереч своїм обіцянкам, у ході даного засідання депутати не змогли зібрати достатньої кількості голосів.

За скликання позачергової сесії Черкаської обласної ради та висловлення недовіри керівництву обласного Держгеокадастру виступили також депутати Лисенської районної ради на Черкащині. Про це вони повідомили в офіційному зверненні на ім’я голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та в.о. голови Держгеокадастру Олександра Колотіліна. 

Проведення наступної позачергової сесії Черкаської обласної ради було заплановане на 13 лютого. Однак депутати від фракцій «Блок Петра Порошенко» та «Відродження» проігнорували засідання, чим підтвердили свою підтримку незаконних дій керівництва обласного Держгеокадастру. Через це кворуму досягти не вдалось. Своєю пасивністю більшість депутатів Черкаської обласної ради продемонстрували повну байдужість до потреб та інтересів ветеранів АТО й об’єднаних територіальних громад.

У зв’язку з цим черкащани та ряд народних депутатів обласної Черкаської ради, які виступають проти поширення земельної корупції, закликають президента України Петра Порошенко та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана підтримати місцеву громаду й селян та посприяти усуненню корумпованого керівництва місцевого Держгеокадастру.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhheokadastr-nehtuye-pravamy-veteraniv-ato-ta-miscevoyi-hromady
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати