Tempo950x100

Tempo300x100

Держпрограми в АПК відтепер орієнтовані не лише на діючих гравців, а й на новачків

Держпрограми в АПК відтепер орієнтовані не лише на діючих гравців, а й на новачків

«Якщо Ви замислювалися про те, щоб стати фермером, – кращого моменту не знайти. Держпрограми підтримки орієнтовані не тільки на діючих гравців, але й на те, щоб підтримати новачків. Компенсація вартості насіння, послуги радників, здешевлення кредитів, екстра-знижка на придбання сільгосптехніки – скористайтеся всім цим», – пише посадовець, передає zik.ua.

За словами Мартинюка, державна програма підтримки аграріїв спрямована на те, щоб охопити максимально широке коло сільгоспвиробників. «Визначте, які з них підходять особисто Вам і рухайтеся в цьому фарватері. Наприклад, якщо Ви фізособа, будете братися за тваринництво й ВРХ – профільною для вас є програма компенсації утримання молодняку, а здешевлення кредитів на будівництво ферм навряд чи стане в нагоді», – підкреслив Мартинюк.

Окрім того, перший заступник міністра заявив, що відтепер свою агродіяльність можна сміливо планувати та бути впевненими у підтримці держави. «Плануйте сміливо. Середньо – а краще довгострокове планування – це найбільша цінність для бізнесу, і в АПК вона можлива. 1% від ВВП, що генерується сільським господарством, буде реінвестуватися в галузь, згідно з Бюджетним кодексом. Крім того, уряд переходить до трирічного планування. Програми підтримки будуть пролонговані, за винятком тих, які доведуть свою неефективність (але в таких і самі аграрії не зацікавлені)», – зазначає Мартинюк.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhprohramy-v-apk-vidteper-oriyentovani-ne-lyshe-na-diyuchyh-hravciv-a-j-na-novachkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати