Tempo950x100

Tempo300x100

Держземлі сільгосппризначення передаватимуть в оренду виключно через аукціон

Держземлі сільгосппризначення передаватимуть в оренду виключно через аукціон

Про це повідомляє Економічна правда.

“Пропонується встановити для Держгеокадастру умови, за яких він може розпоряджатися землями. Найважливіша умова – це передача земель в оренду виключно через аукціони. Друга умова: землі, повернуті з оренди, повинні передаватися в оренду виключно через аукціони”, – сказав перший заступник голови Мінагрополітики Максим Мартинюк.

За його словами, передбачається, що оренда може бути тільки короткостроковою на державні землі.

“Мінімально можливий за законодавством термін – 7 років. І стартова вартість при проведенні аукціонів повинна бути не нижче 8%”, – уточнив він.

Мартинюк зазначив, що кількість землі, яка може безкоштовно передаватися, може становити не більше 25% від тієї землі, яка передана через аукціони попереднього періоду.

“При цьому пріоритет ми закріплюємо за учасниками АТО, а також встановлюємо обов’язкове узгодження з сільськими радами рішення про передачу землі безоплатно у власність на території сільських рад, де це здійснюється”, – сказав чиновник.

Перший заступник міністра додав, що завдяки прийняттю цього документа передбачається зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі державної землі в оренду на рівні понад 1 млрд грн на кінець 2018 року.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhzemli-silgosppryznachennya-peredavatymut-v-orendu-vyklyuchno-cherez-aukcion
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати