ДФС відмовилася від ідеї скасувати ПДВ для зернових та олійних

ДФС відмовилася від ідеї скасувати ПДВ для зернових та олійних

Державна фіскальна служба (ДФС) не буде ініціювати поправки до Податкового кодексу щодо скасування оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) поставки на внутрішній і зовнішній ринки для зернових та олійних культур.

Про це заявила директор департаменту аудиту ДФС Наталія Рубан, передає БизнесЦензор.

“Проектної ініціативи або пропозиції щодо законодавчих змін немає… Це (розісланий ДФС учасникам ринку лист з описом можливих змін, – ред.) був просто питання до асоціації, як вони вважають – можливий такий механізм чи ні. Якщо б вони просто відповіли, що вони проти такої ініціативи, на цьому б усе й закінчилося”, – пояснила Рубан.

У той же час, президент Української зернової асоціації Микола Гарбачьов зазначив, що така пропозиція ДФС вже викликала хвилювання на ринку.

“І Bloomberg, і Reuters опублікували, що Україна планує скасовувати ПДВ (для зернових і олійних, – ред.), прийшли запити з офісів – правда це чи ні. Для ринку потрібна прозорість хоча б на сезон. Коли всередині сезону з’являється така турбулентність, це відразу позначається на ділових відносинах”, – розповів президент УЗА.

Як повідомлялося, раніше ДФС направила асоціації “Укроліяпром” та іншим учасникам ринку листа, в якому просила оцінити пропозицію щодо скасування оподаткування операцій з постачання на митній території країни і на експорт пшениці, ячменю, соєвих бобів, ріпаку (насіння), насіння соняшнику, соєвої, соняшникової, рапсової і гірчичної олії.

У ДФС вказували, що за 2017-перше півріччя 2018 року сума бюджетного відшкодування ПДВ тільки найбільшим експортерам зерна і олії (1,4% від їх загальної кількості) на 32,2 млрд грн, або більше ніж в 2,2 рази перевищила загальні надходження ПДВ від практично всіх суб’єктів господарювання, у реєстраційних справах яких одним з видів діяльності зазначено виробництво цієї продукції.

У той же час, аграрні асоціації зазначили, що при впровадженні даної ініціативи аграріям доведеться компенсувати сплачений своїм контрагентам ПДВ за рахунок підвищення собівартості товару.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dfs-vidmovylasya-vid-ideyi-skasuvaty-pdv-dlya-zernovyh-ta-olijnyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати