Tempo950x100

Tempo300x100

Діапазон цін на яблуко помітно збільшився

Діапазон цін на яблуко помітно збільшився

Фахівці «Інфо-Шувар» зауважили на зростанні цін на якісне яблуко і подальшому зниженні вартості некондиційного яблука, пропозиція якого зростала швидше за все.

«Сьогодні на гуртових ринках України та в роздрібних мережах яблуко займає понад 60% всієї пропозиції фруктів і ціни на продукцію, як ніколи, залежать від її якості. На гуртових майданчиках країни можна знайти яблуко і по 2,5 грн  (0,08 EUR/кг) і по 10 грн  (0,3 EUR/кг), при цьому, т.з. дороге яблуко продається досить успішно, тоді, як дешеве подекуди не потрібно навіть даром. Це одна з особливостей сучасного споживача, він не готовий віддавати навіть незначні гроші на продукцію, від якої він не отримає ніякого задоволення. Цікавим є те, що, в порівнянні з минулим роком, ціни на якісне яблуко знизились лише на 35-45 %, тоді як в дешевому сегменті різниця з минулорічними цінами становить 60-80%»,- коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник “Інфо-Шувар”.

За даними моніторингу цін «Інфо-Шувар», від почату зими, на найбільшому в Західній Україні гуртовму ринку ОРСП “Шувар” гуртові ціни на якісне яблуко зросли на 10% до 8-10 грн/кг, в цьому сегменті представлена переважно продукція зі сховищ з РГС. Ціни на некондиційне некаліброване яблуко сьогодні стартують від 2,5 грн/кг (0,08 EUR/кг), хоча, ще на початку тижня найдешевше яблуко на гуртових ринках коштувало 3,5 грн/кг (0,11 EUR/кг).

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/diapazon-cin-na-yabluko-pomitno-zbilshyvsya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати