Для відновлення агровиробництва на сході України терміново потрібно $6 млн

Для відновлення агровиробництва на сході України терміново потрібно $6 млн

Це дасть можливість людям відновити засоби до існування і забезпечити собі стійку продовольчу безпеку — про це йдеться в новій доповіді ФАО, пише landlord.ua.

ФАО оцінила економічну і соціальну уразливість всіх сільських домогосподарств, розташованих як в контрольованих урядом, так і непідконтрольних районах. Також були проаналізовані реальні наслідки, стан і потреби постраждалого від конфлікту населення і зміна ситуації з плином часу. Аналогічна оцінка була проведена ФАО в кінці 2015 року, її результати стали основою для порівняльного аналізу у новому звіті.

Звіт надає державним органам, міжнародним організаціям та іншим зацікавленим сторонам основу для визначення пріоритетів і вибору ефективних стратегій вирішення проблем, пов’язаних з відсутністю продовольчої безпеки і бідністю. Зокрема, в ньому звертається увага на необхідність зміцнити виробничі можливості сільського населення і пожвавити сільськогосподарське виробництво.

Щоб не вважатися вразливим, домашнє господарство повинно мати принаймні один функціональний сільськогосподарський ресурс і один вид транспорту. В зоні конфлікту більше половини опитаних домогосподарств можуть вважатися уразливими.
Загальна вартість термінової допомоги, необхідної найбільш уразливим верствам населення, оцінюється приблизно в 5,9 млн. доларів США.

ФАО зазначає, що катастрофічні та інші потрясіння зачепили третину домашніх господарств, що є значно меншим в порівнянні з 2015 роком. Як і раніше, 55 відсотків домогосподарств відчувають грошову бідність, причому одна третина з них живе в бідності з доходом нижче 100 доларів США на місяць.

Більшість населення, що займається тваринництвом і представляє 87 відсотків усіх фермерів, повідомили про часткову загибель поголів’я — в основному через відсутність корму для тварин або готівки.

Хоча 95 відсотків домогосподарств мають доступ до землі, тільки 61 відсоток займаються рослинництвом — в порівнянні з 91 відсотком у 2015 році.

«Ключовим моментом цього звіту є визнання того, що сільське населення має великий потенціал і що інвестиції можуть надати йому можливості для різних шляхів розвитку», — сказав Фаррух Тоїров, координатор надзвичайної програми ФАО в Україні. «Це повинно розпочатися зі створення базової фізичної та соціальної інфраструктури, наприклад, шляхом надання обладнання, знань і допомоги по кооперації між фермерами».

Найголовніше, що треба зробити – працювати з громадами для збільшення вигоди від змін в структурі посівів. Необхідно створити інфраструктуру для підключення сільських районів до зовнішніх ринків збуту, оскільки сьогодні в більшості сіл немає доріг, несправні електромережі та практично немає сховищ.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dlya-vidnovlennya-ahrovyrobnyctva-na-shodi-ukrayiny-terminovo-potribno-6-mln
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    БІЛЬШЕ НОВИН