Tempo950x100

Tempo300x100

Для врегулювання зернового ринку готують новий законопроект

Для врегулювання зернового ринку готують новий законопроект

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com.

За словами заступника міністра, даний законопроект був представлений на попередньому засіданні робочої групи з питань функціонування ринку зерна.

Робоча група об’єднує близько 70 осіб усього зернового ринку: виробніків, переробників, трейдерів, Держпродспоживслужба, представники логістичних компаній.

“Наразі ми отримуємо пропозиції до законопроекту. Вносяться ті норми, які вже апріорі визнані не актуальними для учасників ринку, або регулюються іншими підзаконними актами. Вони стосуються подвійного звітування суб’єктів господарювання, трактування міжнародного контракту. Є ряж спеціальних питань, пов’язаних з уповноваженнями лабораторій на проведення аналізу якості зерна. Безумовно, розглядаємо питання, пов’язані зі стандартами. Це не повний перелік, але ми ще переглядаємо законодавчу базу зернового ринку”, ‒ уточнила Ковальова.

Вона нагадала, що важливими для ринку зерна питаннями логістики опікується Міністерство інфраструктури, але Мінагрополітики знаходиться на постійному зв’язку з ним.

“Неможливо експортувати (44 млн т минулого маркетингового року, 41, 5 млн т ми прогнозуємо цього року) без налагодження ефективної логістичної системи”, ‒ наголосила вона.

І додала, що на наступній зерновій робочій групі будуть розглянуті пропозиції, які напрацьовали під час круглого столу «Платформа ефективного регулювання» в Києві.

“Я думаю, що Аграрний Комітет нас підтримає. Це важливо з точки зору розвитку господарювання суб’єктів господарювання всіх розмірів. Цей законопроект додасть системності та «стрункості» системі регулювання зернового ринку. Безумовно, будуть ще підзаконні акти і акти, пов’язані з діяльністю Держпродспоживслужби, лабораторій”, ‒ підсумувала Олена Ковальова.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dlya-vrehulyuvannya-zernovoho-rynku-hotuyut-novyj-zakonoproekt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати