Tempo950x100

Tempo300x100

Для високих надоїв у кожну корову треба вкласти $3000

Для високих надоїв у кожну корову треба вкласти $3000

Мова йде про добові надої в об’ємі 25-35 літрів на корову. Такими розрахунками поділився Андрій Попов, провідний технолог молочного виробництва «Українського аграрного холдингу», пише  agroday.com.ua.

У суму інвестицій входить установка систем доїння, забезпечення комфортних умов для тварин, оновлення кормозбиральної техніки, часткове переоснащення ферми, поліпшення інфраструктури.

Причому високі результати досяжні і в умовах старих прив’язних корівників. Це показує досвід цілого ряду українських підприємств, каже фахівець.

Досягнення таких надоїв можливо за період від 2 до 8 років. А на запущених фермах необхідно до десяти років кропіткої роботи.

«Вихід на виробництво молока екстра класу на молокопроводі – це взагалі питання кількох місяців роботи», — говорить Попов.

Технолог констатує, що майбутнє молочної галузі саме за сучасними молочними комплексами — з чистопородною худобою, доїльними залами і безприв’язним утриманням.

До слова, молочна продуктивність корів в Україні на даний час невисока і знаходиться на рівні 5 тонн. У США від корови отримують в середньому 9 тонн в рік, в Ізраїлі — більше 11 тонн.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dlya-vysokyh-nadoyiv-u-kozhnu-korovu-treba-vklasty-3000
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати