Tempo950x100

Tempo300x100

До 30% вітчизняного меду містить антибіотики та шкідливі домішки

До 30% вітчизняного меду містить антибіотики та шкідливі домішки

Про це в інтерв’ю сайту «Вичерпно» заявив Олег Барскій, директор заводу «BEEHIVE» (Черкащина), що займається переробкою меду та експортом своєї продукції на європейські ринки.

Підприємство, окрім того, що має власну найбільшу в Україні промислову пасіку з 1000 вуликів, закуповує мед у сотні приватних підприємств. Мед, що надходить на підприємство проходить триетапну перевірку: окрім вхідних і вихідних перевірок, які проводяться у власній лабораторії, його якість контролюють у міжнародних лабораторіях – Intertek та QSI. Саме у них і можна визначити наявність у продукті антибіотиків, ГМО, важких металів, радіонуклідів і т.д.

«Неякісний мед ми «ловимо» в лабораторії і повертаємо власникам. Від сировини, яку ми купуємо на внутрішньому ринку України, маємо від 20 до 30% повернення. Ця сировина має антибіотик, пестициди або інші шкідливі речовини, тому не відповідає європейській якості. Ми не можемо доставити в Європу мед хоча б з чимось одним із вище перерахованого. В Європі все дуже жорстко, на відміну від України», – говорить Барскій.

«BEEHIVE» працює у двох сегментах – B2B та B2C, реалізуючи мед як закордонним оптовим покупцям, так і українцям у роздріб через торгівельні мережі. При цьому, якість для обох сегментів покупців залишається на одному і тому ж рівні.

Одним з основних покупців меду від BEEHIVE є Німеччина. Також його купують в Словаччині, Іспанії, Болгарії, Італії, Данії. Кілька партій було реалізовано в США і Канаду. Зараз завод отримав Органічний сертифікат та сертифікат «Халяль» і відправив сировину у Південну Корею та Саудівську Аравію. Наступним кроком буде спроба підкорити найважчий для українського меду ринок – китайський.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/do-30-vitchyznyanoho-medu-mistyt-antybiotyky-ta-shkidlyvi-domishky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати