Tempo950x100

Tempo300x100

До сільської місцевості покриття 4G найближчим часом не дійде

До сільської місцевості покриття 4G найближчим часом не дійде

Про це пише propozitsiya.com.

Керівник фірми, що спеціалізується на впровадженні технологій точного землеробства, які дуже залежать від якості й швидкості Інтернету, пояснив: «Для покриття сільської місцевості потрібні інші частоти, а вони на аукціони не виставлялись. Втім, деякі оператори, наприклад Київстар, приділяють багато часу створенню продуктів для аграріїв, як-от мобільні додатки та інші».

Нагадаємо, що 31 січня 2018 року відбувся аукціон, під час якого українські мобільні оператори отримали ліцензії на розповсюдження 4G покриття в діапазоні 2600 мегагерц.
Таким чином, вітчизняним аграріям і далі залишається тільки мріяти про безперервний доступ до швидкісного Інтернету на своїх полях, що давало б змогу користуватися дронами, моніторинговими системами та деякими датчиками. А без своєчасного отримання інформації цінність, скажімо, точного землеробства скорочується у рази. Зараз же у більшості фермерів немає змоги користуватися Інтернетом на тому рівні, якого дійсно потребує їхня діяльність. Навіть 3G покриття, за словами багатьох аграріїв, у сільській місцевості досі працює неналежним чином. А щодо 4G, появу якого нещодавно анонсували в Україні, то він поки що залишатиметься недоступним для жителів сільської місцевості. У першу чергу через те, що держава не може наразі запропонувати мобільним операторам частоту, яка б охоплювала територію за межами великих міст.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/do-silskoyi-miscevosti-pokryttya-4g-najblyzhchym-chasom-ne-dijde
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати