Tempo950x100

Tempo300x100

Догляд за соєю в літні місяці: попередити, підживити, захистити

Догляд за соєю в літні місяці: попередити, підживити, захистити

«Захист сої від павутинного кліща набуває особливої актуальності цього літа, оскільки через циклон  у липні і серпні по всій Україні прогнозуються високі температури і мала кількість опадів. Така метеорологічна ситуація сприяє розвитку популяції шкідників і навіть може викликати епіфітотичний спалах», – відзначає керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР ГК «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Механізм шкодочинності кліща дуже простий: він проколює листкову поверхню культур і живиться їх клітинним соком. Внаслідок цього у рослини підвищується транспірація і порушується фотосинтез, і вона потерпає від нестачі вологи і неправильного обміну речовин. Ці процеси миттєво відображаються на фізичному стані культур – у них в’яне, скручується, темніє або повністю опадає листя. За відсутності контролю кліщі можуть пошкодити до 90 % врожаю. 

Для знищення кліщів у посівах сої, а також у плодових та декоративних  насадженнях рекомендується застосовувати акарициди або інсекто-акарициди. Перевага останніх полягає в тому, що, окрім усіх видів кліщів, вони контролюють ще й широкий спектр інших шкідників – довгоносиків, попелиць, трипсів, совок, клопів та багатьох інших. Крім того, велике значення в цьому контексті мають додаткові заходи – наприклад,  своєчасне підживлення культур кремнієво-калійними добривами. Це зміцнює кореневу та надземну частини рослин і робить їх менш вразливими до шкідників, що мають сисний ротовий апарат, а також усіх видів стресу. Захистити та підживити сою та плодові і декоративні культури у період вегетації допоможе лінійка продукції виробництва UKRAVIT – концентровані рідкі кремнієво-калійні добрива Авангард Кремній Біо та інсекто-акарицид Антикліщ Макс. 

Світовий досвід підживлення культур легкодоступним кремнієм поступово завойовує все більше визнання в Україні. При вчасному застосуванні інноваційні добрива від українського виробника поліпшують  стійкість культур до усіх видів стресу, підвищують їх імунітет, покращують проходження обмінних процесів, активізують процеси фотосинтезу, ріст і розвиток кореневої системи. А захисний біокремнієвий екран, який формується на листковій поверхні, знижує температуру культур на 4–5 °С, зменшує транспірацію і навіть запобігає ушкодженню культур збудниками грибкових хвороб та різними шкідниками, у тому числі, кліщами. Якщо ж пошкодження кліщами вже помітні, на допомогу прийде Антикліщ Макс (піріміфос-метил, 200 г/л + піридабен, 150 г/л + ацетаміприд, 50 г/л). 

Перевагою препарату є те, що він контролює широкий спектр знищуваних шкідників у посівах сої, плодових та декоративних насадженнях. Він діє проти усіх стадій розвитку кліща – яйце, личинка, німфа, доросла особина, а також показує високу ефективність проти шкідників, які мають приховані етапи розвитку. Крім того, препарат сумісний з іншими пестицидами та агрохімікатами і може використовуватись в антирезистентних програмах захисту. 

Для отримання максимального результату при обприскуванні необхідно забезпечити рівномірне покриття листкової поверхні препаратом; особливу увагу варто приділити нижній частині листків, оскільки кліщі відкладають яйця саме там. Після обприскування яйця, личинки та німфи гинуть, а імаго продовжує життєдіяльність, проте відкладає уже стерильні яйця. Дорослі особини гинуть упродовж 10 днів, а візуальний ефект дії препарату проявляється уже за 7 – 10 діб. 

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

 

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dohlyad-za-soyeyu-v-litni-misyaci-poperedyty-pidzhyvyty-zahystyty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН