Tempo950x100

Tempo300x100

Догляд за соєю в літні місяці: попередити, підживити, захистити

Догляд за соєю в літні місяці: попередити, підживити, захистити

«Захист сої від павутинного кліща набуває особливої актуальності цього літа, оскільки через циклон  у липні і серпні по всій Україні прогнозуються високі температури і мала кількість опадів. Така метеорологічна ситуація сприяє розвитку популяції шкідників і навіть може викликати епіфітотичний спалах», – відзначає керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР ГК «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Механізм шкодочинності кліща дуже простий: він проколює листкову поверхню культур і живиться їх клітинним соком. Внаслідок цього у рослини підвищується транспірація і порушується фотосинтез, і вона потерпає від нестачі вологи і неправильного обміну речовин. Ці процеси миттєво відображаються на фізичному стані культур – у них в’яне, скручується, темніє або повністю опадає листя. За відсутності контролю кліщі можуть пошкодити до 90 % врожаю. 

Для знищення кліщів у посівах сої, а також у плодових та декоративних  насадженнях рекомендується застосовувати акарициди або інсекто-акарициди. Перевага останніх полягає в тому, що, окрім усіх видів кліщів, вони контролюють ще й широкий спектр інших шкідників – довгоносиків, попелиць, трипсів, совок, клопів та багатьох інших. Крім того, велике значення в цьому контексті мають додаткові заходи – наприклад,  своєчасне підживлення культур кремнієво-калійними добривами. Це зміцнює кореневу та надземну частини рослин і робить їх менш вразливими до шкідників, що мають сисний ротовий апарат, а також усіх видів стресу. Захистити та підживити сою та плодові і декоративні культури у період вегетації допоможе лінійка продукції виробництва UKRAVIT – концентровані рідкі кремнієво-калійні добрива Авангард Кремній Біо та інсекто-акарицид Антикліщ Макс. 

Світовий досвід підживлення культур легкодоступним кремнієм поступово завойовує все більше визнання в Україні. При вчасному застосуванні інноваційні добрива від українського виробника поліпшують  стійкість культур до усіх видів стресу, підвищують їх імунітет, покращують проходження обмінних процесів, активізують процеси фотосинтезу, ріст і розвиток кореневої системи. А захисний біокремнієвий екран, який формується на листковій поверхні, знижує температуру культур на 4–5 °С, зменшує транспірацію і навіть запобігає ушкодженню культур збудниками грибкових хвороб та різними шкідниками, у тому числі, кліщами. Якщо ж пошкодження кліщами вже помітні, на допомогу прийде Антикліщ Макс (піріміфос-метил, 200 г/л + піридабен, 150 г/л + ацетаміприд, 50 г/л). 

Перевагою препарату є те, що він контролює широкий спектр знищуваних шкідників у посівах сої, плодових та декоративних насадженнях. Він діє проти усіх стадій розвитку кліща – яйце, личинка, німфа, доросла особина, а також показує високу ефективність проти шкідників, які мають приховані етапи розвитку. Крім того, препарат сумісний з іншими пестицидами та агрохімікатами і може використовуватись в антирезистентних програмах захисту. 

Для отримання максимального результату при обприскуванні необхідно забезпечити рівномірне покриття листкової поверхні препаратом; особливу увагу варто приділити нижній частині листків, оскільки кліщі відкладають яйця саме там. Після обприскування яйця, личинки та німфи гинуть, а імаго продовжує життєдіяльність, проте відкладає уже стерильні яйця. Дорослі особини гинуть упродовж 10 днів, а візуальний ефект дії препарату проявляється уже за 7 – 10 діб. 

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

 

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dohlyad-za-soyeyu-v-litni-misyaci-poperedyty-pidzhyvyty-zahystyty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати