Tempo950x100

Tempo300x100

Доки зросте салат, можна зібрати 3-4 врожаї мікрогріну

Доки зросте салат, можна зібрати 3-4 врожаї мікрогріну

Все, що потрібно, – світло та своєчасне зрошення, розповідає директор київської вертикальної гідропонної ферми ”Щастя Здоров’я” Максим Кірічко, пише agro.guide.

Він зазначає, що культивація мікрогріну не складна. Якщо для росту салату на гідропоніці потрібні стартові інвестиції, то з мікрогріном простіше. Грубо кажучи, його можна виростити в себе на вікні.

Після кількох днів у темряві йому потрібно багато світла, середня температура і дуже хороша циркуляція повітря.

Сам фермер почав вирощувати мікрогрін рік тому. Тоді у нього вже стояли гідропонні салатні лінії.

“Устаткування гнучке, тож можна було займатися розширенням асортименту і почати вирощувати мікрогрін, використовуючи геотекстиль і перліт, – цитує Кірічко aggeek. – Останній служить як субстрат, він відмінно зберігає вологу. Зверху кладеться геотекстиль, куди безпосередньо сіється насіння”.

Продукт цікавий, проте обсяг ринку невеликий. Поки що продаж відбувається лише у ресторани, розповідає фермер.

Супермаркети виділяють полички під мікрогрін, проте небагато — один, два “фейси”. Ринок тільки починає сприймати цей продукт.

Ферма “Щастя Здоров’я” вирощує мікрогрін під замовлення клієнта. “30 кг на тиждень вважаємо непоганим замовленням. Кілограм коштує від 400-700 гривень, в залежності від виду”, – говорить директор.

Товар швидко псується, на його реалізацію є день-два. Тому віддають оптом посередникам, а вони вже розвозять до ресторанів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/doky-zroste-salat-mozhna-zibraty-3-4-vrozhayi-mikrohrinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати