Донецький фермер хоче долучити кіз до мистецтва

Донецький фермер хоче долучити кіз до мистецтва

Підприємець-переселенець Сергій Свириденко з Донецької області заснував екоферму «Козацьке подвір’я» по виробництву делікатесів з м’яса і сирів. У своїй діяльності він постійно вдосконалюється і незабаром має намір запровадити інноваційні методи для поліпшення якості кінцевого продукту, пише fermer.blog.

Зокрема, фермер планує включати козам музику. За словами Сергія Свириденко, до обіду кози будуть насолоджуватися звуками класики. А перед процедурою доїння їх бойовий дух будуть підтримувати більш динамічні мелодії, такі як українські пісні. Відправка на пасовище пройде під підбадьорливі марші, які підкажуть тваринам, що настав час прогулянки.

Як говорить Свириденко, такий музичний режим дня допоможе козам знайти умовні рефлекси, а також збільшить надої і покращить якість молока.

У 2017 р. Сергій Свириденко взяв участь в конкурсі «Український Донецький кулак». У вересні того ж року він отримав грант у сумі 500 тис. грн на придбання обладнання для виробництва сирів і розширив виробництво.

Сім’я фермерів має свої рецепти на кожен продукт, але ні з ким ними не ділиться. Свою продукцію підприємець продає у власному магазині міста Дружківка.

Клієнти з інших населених пунктів отримують товари поштою. А для збереження свіжості і високих смакових якостей продуктів фермер користується спеціальними пристроями.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/doneckyj-fermer-hoche-doluchyty-kiz-do-mystectva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати