Досходовий захист соняшника в умовах 2020 року

Досходовий захист соняшника в умовах 2020 року

Нетипові погодні умови цієї зими сприяли активному росту та розвитку небажаної рослинності, яка без ефективних заходів контролю створюватиме конкуренцію для культур, особливо в боротьбі за вологу, елементи живлення та світло і простір. 

«Наразі аграрії, які планують вирощувати соняшник, в очікуванні оптимальної температури як повітря, так і ґрунту, а також весняних опадів, необхідних для сівби, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – Проте в умовах сезону 2020 особливу увагу варто приділити створенню безконкурентного середовища для молодих рослин. Тому обов’язковим елементом технології вирощування є застосування ґрунтових гербіцидів (найкраще багатокомпонентних, які характеризуються розширеним спектром контрольованих бур’янів та запобігають появі резистентності). Це забезпечать найкращий фітосанітарний стан посівів».

Читайте також: Озимі зернові проти бур’янів: чим краще захистити посіви?

Олександр радить віддати перевагу ґрунтовому двокомпонентному гербіциду Варяг (метолахлор, 315 г/л + тербутилазин, 190 г/л). Гербіцид застосовується для обприскування ґрунту до, під час або після сівби культури, але до появи сходів. Діючі речовини препарату блокують різні сегетальні рослинності, і це забезпечує багатовекторну дію, надзвичайно ефективний контроль та надійний тривалий захист. Завдяки фізико-хімічним властивостям діючих речовин Варяг не проявляє фітотоксичної дії щодо соняшника, навіть за випадання надмірної кількості опадів. Він повністю розкладається в ґрунті, внаслідок чого відсутні будь-які обмеження в організації сівозміни. 

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/doshodovyj-zahyst-sonyashnyka-v-umovah-2020-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати