Tempo950x100

Tempo300x100

ДП «Артемсіль» розпочало випуск очищеної харчової солі

ДП «Артемсіль» розпочало випуск очищеної харчової солі

Нова продукція буде йти як на експорт, так і на внутрішній ринок.

«Сьогодні ми почали виробництво солі вищого ґатунку в сучасній упаковці зі збереженням традиційного зовнішнього вигляду пачки. Реалізація цього проекту дозволить нам поліпшити якість продукції, збільшити присутність ДП «Артемсіль» на експортних ринках і створити нові робочі місця», – зазначила керівник ДП «Артемсіль» Вікторія Луценко.

Для отримання солі вищого ґатунку за ДСТУ 3583:2015, в існуючу технологію був інтегрований процес фотосепараціі, який дозволив усунути з кам’яної солі темні включення природного походження (ангідриди). У результаті сіль отримала більш привабливий зовнішній вигляд, а також у ній збільшився вміст NaCl до 99%.

Випуск очищеної харчової солі був запущений на двох рудниках підприємства одночасно. На ділянці рудника №1,3 нова харчова продукція розфасовується до картонної пачки і поліетиленового пакету масою 1 кілограм. На ділянці рудника №4 проходить не тільки додаткове очищення солі, але і розфасовка її до пачок нового зразка вагою 0,5 і 1 кг. Ця упаковка більш барвиста, зручна у використанні, продукція в ній не просипається і не злежується. Харчова сіль після додаткового очищення і в якісній упаковці відповідає європейським нормам якості.

Відзначимо, що програма з реконструкції і модернізації всіх рудників була розпочата на підприємстві ще в 2016 році. Основні інвестиції в закупівлю імпортного високотехнологічного обладнання склали 23,5 мільйона гривень. Системи для очищення і фасування солі були закуплені через електронну систему Prozorro, що дозволило вибрати найкраще обладнання за прийнятною ціною. За попередніми розрахунками, вкладені інвестиції в даний проект окупляться вже через 1,5 року.

ДП «Артемсіль» планує продовжити технічне переоснащення рудників і перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dp-artemsil-rozpochalo-vypusk-ochyshchenoyi-harchovoyi-soli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати