Tempo950x100

Tempo300x100

Дронами користується кожна десята агрокомпанія

Дронами користується кожна десята агрокомпанія

Такою інформацією поділився Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA, пише agroday.com.ua

Причина полягає в тому, що дрони необхідно застосовувати паралельно з комплексом технологій, а не відокремлено. А впровадження цих технологій обходиться в кругленьку суму.

«Дрони — це частина великого комплексу. Це десятки доларів, які дають сотні доларів повернення інвестицій. Не всі підприємства впроваджують ці технології комплексно, вони роблять це частково. А ефекту синергії ті ж дрони з іншими інструментами в цьому випадку не мають», — цитує Яковенка «Інтерфакс-Україна».

Останнім часом все більш активно використанням дронів цікавляться виробники з земельним банком від 1000 до 10 000 га. Таких — більшість.

Швидкість впровадження технологій з використанням дронів в невеликих компаніях блискавична. Вони є надійними споживачами послуги — впроваджують і використовують її так, як потрібно, розповіли в DroneUA.

Нагадаємо, в Україні дронами здійснюється моніторинг близько 500 тис. га полів. З їх допомогою аграрії також складають теплові карти полів, вносять ЗЗР. Однак досі залишаються проблеми з пілотуванням — щотижня на українських полях падає 50 літальних апаратів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/dronamy-korystuyetsya-kozhna-desyata-ahrokompaniya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати