Tempo950x100

Tempo300x100

Дрони допоможуть заощадити на внесенні азотних добрив

Дрони допоможуть заощадити на внесенні азотних добрив

За словами науковців, така система дозволить заощадити на внесенні добрив та підвищити ефективність виробництва, пише superagronom.com.

Одна з головних проблем при внесення азотних добрив — правильно розрахувати потребу, адже надмірна кількість речовини у ґрунті може призвести до серйозних екологічних наслідків. Вирішити цю проблему взялась група датських дослідників, які розробили систему, спроможну визначати точну потребу рослин у добривах, пише agroxxi.ru.

Їх система базується на дослідженні характеристик світла, яке відбивається від листя рослин у поєднанні з площею поверхні листа. Як запевняють дослідники, використовуючи ці два фактори можна з високою точністю визначити потребу рослин у азоті в конкретний період їх росту.

На початкових стадіях вчені досліджували технологію на прикладі посівів картоплі, наразі вони працюють над створенням безпілотного літального апарату, який дозволить виконувати швидкі аналізи, ґрунтуючись на автоматизованих системах для вимірювання вищевказаних параметрів.

На думку дослідників, такі дрони допоможуть знизити кількість внесення азотних добрив до мінімального рівня, що у подальшому дозволить скоротити витрати та підвищити ефективність вирощування сільськогосподарських культур.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/drony-dopomozhut-zaoshchadyty-na-vnesenni-azotnyh-dobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати