Tempo950x100

Tempo300x100

Ефективне регулювання зернового ринку дозволить зберегти лідерські позиції України

Ефективне регулювання зернового ринку дозволить зберегти лідерські позиції України

Які кроки є першочерговими, що треба врахувати і у якому напряму рухатись для ефективного врегулювання зернового ринку – про це йшлося під час круглого столу «Український ринок зерна: ефективне регулювання для світового лідерства» 27 вересня.

Захід відбувався за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Володимира Лапи, народних депутатів України, профільних асоціацій, бізнесу, міжнародних експертів, громадських організацій. Організатором круглого столу виступив Офіс ефективного регулювання (BRDO).

«У цьому році ми очікуємо на високий рівень урожаю зерна – до 63 млн тонн. Такі обсяги виробництва дають змогу не лише забезпечити внутрішні потреби, але й сформувати значний потенціал для експорту – понад 41 млн тонн зернових. Очевидно, необхідно забезпечити високий рівень якості продукту, ефективну логістику, а також сприятливі умови для всіх учасників ланцюжку. Одним із інструментів тут є перегляд нормативно-правової бази, оскільки частина її застаріла і не відповідає сучасним реаліям. В першу чергу це стосується Закону України «Про зерно та ринок зерна», – зауважила Олена Ковальова під час виступу.

Сьогодні регулювання ринку зерна забезпечується дією майже 50 законодавчих та нормативно-правових актів. Було відмічено про важливість напрацювань офісу BRDO, який виклав своє бачення щодо наявних і актуальних проблем ринку зерна у Зеленій книзі «Регулювання ринку зерна» та домовлено продовжити співпрацю в рамках зернової групи при Мінагрополітики.

«Прагнення підвищити ефективність функціонування зернового ринку є спільними для влади та учасників ринку», – резюмувала Олена Ковальова.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/efektyvne-rehulyuvannya-zernovoho-rynku-dozvolyt-zberehty-liderski-pozyciyi-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати