Особливістю нового легкового авто під назвою «Lina» є те, що шасі, кузов і салон автомобіля виконані з натуральних матеріалів, а конкретніше… бурякового цукру і льону. До того ж (це напевно сподобається захисникам довкілля), нове авто — повністю розкладається мікроорганізмами, пише Зерно.

Еко-машина, сертифікована Netherlands Vehicle Authority, не тільки енергоефективна; новий автомобіль надійний і стабільний в роботі. Lina, яка важить всього 300 кілограмів, може перевозити до чотирьох осіб. Розробляючи екологічно чистий автомобіль, організація TU/ecomotive при Технологічному університеті Эйндхофена для шасі використовувала поєднання біокомпозіта і біопластика. Структура біопластика або PLA, що використовується в якості основного матеріалу, виготовлена з цукрових буряків на всі 100%. Основний матеріал покритий біокомпозитними листами, складеними на основі льону, який, як і буряк, вирощується в Нідерландах. З точки зору міцно-вагового співвідношення біокомпозит порівняємо з усім відомим скловолокном. Матеріалом для конструкції кузова послужив льон.

Lina буде використовувати перероблений акумулятор від Nova. Вихідна потужність автомобіля складає 8 кВт з використанням 2 двигунів постійного струму. Авто можна відкривати за допомогою смартфона, що дозволяє машині розпізнавати користувача і пристосовуватися до його особистих налаштувань, таким, як музичний плейлист або телефонні контакти.

Таким чином, у разі затребуваності даного проекту, вирощування сільгоспвиробниками буряків і льону знайде нові смисли.