Tempo950x100

Tempo300x100

Експерт назвав 3 причини, чому здорожчає перевезення зерна залізницею

Експерт назвав 3 причини, чому здорожчає перевезення зерна залізницею

До підвищення ціни призвели переведення торгів на “ProZorro”, дефіцит локомотивної тяги та глобальна маршрутизація на всій лінії залізниці, яка обмежує доступ невеликим компаніям до станцій, що не є маршрутними.

Такі дані наводять фахівці аналітичного центру Zernovoz.in.ua.

Перші 7 аукціонів цього року з розподілення зерновозів підвищили ставки останніх у понад 4 рази. Переможці торгів запропонували вартість за один вагон від 3800 до 4500 гривень за добу. Водночас, у Мінінфраструктури заявили, що планують повністю перевести торги в онлайн-режим. На думку експертів, такий розподіл вантажних вагонів сприятиме монополізації ринку, витісненню малих гравців та підвищенню цін на зерновози.

Крім того, ажіотажу додасть дефіцит вантажних вагонів. Нестача локомотивної тяги спостерігалася протягом 2018-го.

«Це значною мірою вплинуло на показник оборотності вагонів, який на початок грудня в середньому становив 12,3 діб, а також на виконання основних і додаткових планів підприємств щодо відвантаження зерна», – пояснив Олександр Глущенко, керівник аналітичного сектору.

Ціну визначатиме й сама логістика перевезень та доступ до станцій агрокомпаній. Наприклад, торік від учасників ринку надходили скарги про те, що великі агрохолдинги, які володіють маршрутними елеваторами, мають регулярний доступ до залізничної інфраструктури. Натомість менші компанії у розпал зернового сезону перевозили значні обсяги зернових вантажів у морські порти автотранспортом за вищими тарифами.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ekspert-nazvav-3-prychyny-chomu-zdorozhchaye-perevezennya-zerna-zaliznyceyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати