Tempo950x100

Tempo300x100

Експерт озвучив проблеми земельних відносин

Експерт озвучив проблеми земельних відносин

Аби запобігти корупції у сфері земельних правовідносин, навести лад у питаннях реєстрації прав на землю, а також скоротити факти зловживань та реалізації недобросовісних намірів, пов’язаних із землею, серед іншого, слід нарешті чітко розмежувати повноваження між органами державної влади та місцевого самоврядування.

Про головні проблеми у сфері земельного законодавства, а також можливі шляхи їх подолання розповів під час другої зустрічі експертів на Agri Discussion Club (що відбулася у Києві 6 лютого) партнер Sofiya Law Firm Олександр Поліводський, передає “Закон і Бізнес”.

Зокрема, під час своєї доповіді «Земельне право України: основні принципи і проблеми застосування. Огляд системи» він наголосив на тому, що рейдерські атаки завжди пов’язані із використанням недоліків та суперечностей чинного законодавства, яких чимало сьогодні у земельній сфері.

«Ми досі на практиці стикаємося із фактами використання землі без реєстрації. Трапляються випадки, коли реєстрація відбулася до 2013 року, а інформація про неї не відображається у реєстрі. Це, звісно, використовується як привід для недобросовісних дій та  позбавлення можливості користування землею», – зауважив О.Поліводський, наголосивши на потребі законодавчого розмежування повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування та усунення існуючих недоліків законодавства щодо розпорядження землями державної та комунальної форм власності.

На думку експерта, ці проблеми мав частково розв’язати внесений Президентом України проект Закону від 06.12.2017 №7363 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин».

Втім, попри те, що він був визначений як невідкладний, розгляд документу народні обранці двічі (у грудні 2017 та січні 2018 р.) відкладали, а 6 лютого його взагалі було відхилено Верховною Радою.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ekspert-ozvuchyv-problemy-zemelnyh-vidnosyn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати