Tempo950x100

Tempo300x100

Експерт пояснив, чому в Україні не запрацює новий молочний стандарт ЄС

Експерт пояснив, чому в Україні не запрацює новий молочний стандарт ЄС

У липні в Україні має «запрацювати» новий молочний стандарт, згідно з яким переробники мають відмовитися приймати молоко другого сорту, яке не відповідає вимогам ЄС через високе бактеріальне забруднення. Проте голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський переконаний: цей стандарт працювати не буде. Чому так, Чагаровський пояснив у інтерв’ю «Главкому».

«В Україні дефіцит молочної сировини, і через це у нас виникає таке явище як сезонність. Взимку виробляється молока менше ніж влітку. Бо з листопада по квітень корів з пасовищ люди заганяють у хлів. Для корови це великий стрес, через це вона дає менше молока. Півроку треба годувати корову кормами, які складно заготовляти. Вона не доїдає і дає менше молока. Тому його взимку селяни здають значно менше. У період, коли є дефіцит молочної сировини, ніколи не буде працювати заборона на прийом молока другого сорту якості. Як буде прийматися молоко? Будуть здавати на переробні підприємства другий сорт і писати «перший».  І на цьому все закінчиться, розумієте? Треба мінімум удвічі підняти виробництво індустріального молока, щоб диктувати про нові стандарти», – пояснив Чагаровський.

На думку експерта, для того, аби щось змінювалось, треба навчитись робити реальний баланс виробництва молока, переробки і споживання – «те, що в нас не вміють робити ні в Міністерстві аграрної політики, ні в Міністерстві економіки, ні в Держстаті».

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ekspert-poyasnyv-chomu-v-ukrayini-ne-zapracyuye-novyj-molochnyj-standart-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати